Sydhavnen – et område i rivende udvikling lige nu!

Kontor til leje i Sydhavnen: Sydhavnen har udviklet sig fra at være et industriområde uden for centrum af København, og til nu, at være næsten forbundet med Rådhuspladsen.

Forbindelsen er skabt via en perlerække af hoteller, hovedsæder og filialer for banker, mange flerbruger kontorejendomme, Fisketorvet, IKEA, samt tusindvis af nye boliger.

Københavns Sydhavn består af den nye del – kaldet Holmene, hvor alle de nye boliger er opført, samt den gamle del, som ligger vest for Sydhavnsgade.

Harvings Pakhus, som ligger lige der, hvor den nye del møder den gamle del, har været med hele vejen. Ejendommen har oplevet transformationen fra råt industriområde til hot bolig-, kontor- og hotelområde.

I 1919 opførte Handelsfirmaet H. Hennings & Harving pakhuset på Scandiagade 8 til brug for levnedsmidler. Også kaldet Harvings Pakhus, som du kan se på billedet herunder.

Bemærk også trafikken, som blev afviklet i et lidt mere adstadigt tempo, end det er tilfældet i dag. 🙂

harvings pakhus i sydhavn

Billedet er taget af Mogens Falk-Sørensen, Stadsarkivets fotografiske Atelier, Københavns Stadsarkiv.

Pakhuset blev ikke bygget helt færdigt på dette tidspunkt, og bygningen fremstod i mange år i omtrent den halve størrelse af, hvad den er i dag. I 2001 udviklede KEOPS ejendommen, og dermed fuldførtes byggeriet. I 15 år var ejendommen ét kontorlejemål for teleselskabet 3. De havde tillige kontor til leje i nabobygningen.

I 2024 fremstår Harvings Pakhus, som et flot og topmoderne kontorhus i Sydhavnen. Og nu i en langt højere kvalitet end før. Barfoed Group har nemlig gennemført en meget omfattende istandsættelse – såvel inde som ude. Dette kan du læse meget mere om ved at klikke her, samt se video af ved at klikke her.

Er den nye Metro åbnet i Sydhavnen? – Ja i juni 2024

Den nye Metro er åbnet her på Mozarts Plads, som du kan se på billedet herunder, samt fire andre stedet i Sydhavnen.

Sker der noget nyt lige nu i relation til kontor til leje i Sydhavnen?

Ja, det gør der virkelig i øjeblikket, og på en tur ud ad Sydhavnsgade vil du blandt andet se det nye kontordomicil for Arbejdernes Landsbank, som er under opførelse, jf. billedet herunder.

Arbejdernes Landsbank

TV2, Telenor, Mercedes, Falck, ASE, Aalborg Universitet, Gjensidige Forsikring, Dansk Metal, TDC, BMW Danmark, Clever, KAB, en række statslige virksomheder, samt mange andre virksomheder har haft kontor i den gamle del af Sydhavnen længe.

FLSmidth (i 2025 – den nye del af Sydhavnen lige ved Fisketorvet) og Dansk Journalistforbund – sammen med andre forbund (i 2026 – den gamle del af Sydhavnen) – etablerer sig med nyt kontor i Københavns Sydhavn i disse år.

tv2

Sluseholmen

I de kommende år vil mange nye virksomheder flytte til nye kontorlokaler i Sydhavnen. Ejendomsselskaber og ejendomsudviklere har lige nu fokus på at opføre bygninger med kontor til leje på de sidste ledige grunde i Sydhavnen. Placeringen er i dag mere attraktiv end nogensinde, da:

  • mange dygtige potentielle medarbejdere allerede bor her privat, og flere kommer til
  • det er attraktivt at komme her til for de medarbejdere, som kommer fra Vesterbro, Valby, Amager eller vest for København
  • det er nemt at komme til lufthavnen eller ud via motorvejene
  • man sparer en masse tid, hver dag, til forskel for dem, som skal ind i indre by – eller ud af indre by – i myldretiden
  • her er bus, S-tog og Metro tæt på
  • ejendommene er af høj kvalitet – især de renoverede og nybyggede
  • de mange dygtige medarbejdere, som kommer til nybyggede kontorer i området i disse år, fremadrettet sikrer arbejdskraft til området

Hoteller lige omkring Harvings Pakhus

hotel scandic

Scandic har hele to hoteller i Københavns Sydhavn, hvoraf det største ligger lige overfor Harvings Pakhus. Hotellet tilbyder overnatning, men også store og professionelle møde- og konferencefaciliteter. Læs mere om Scandic ved at klikke her.

Moxy Hotel

Moxy Hotel ligger meget tæt på Harvings Pakhus, og du kan læse mere om Moxy Hotel ved at klikke her.

Er der opført mange nye boliger i området?

Ja, det er der virkelig, og hvis du ser vores dronevideo – eller “går” en tur i luften med vores SkyWalk – ved at klikke her, så vil du få et godt overblik over hele området.

Der er tale om eksklusive boliger omkring havnen og de mange kanaler, også kaldet Holmene. Her på Holmene er der masser af lokale butikker, caféer, take away restauranter, samt supermarkeder, som f.eks. Netto og Supermarco (italiensk supermarked).

boliger i sydhavn

supermarco i sydhavn

Antallet af indbyggere i Københavns Sydhavn er vokset fra ca. 15.000 i 2005 til ca. 32.000 i 2021. Dette er den største befolkningstilvækst i alle bydele i København. Og den fortsætter til forventet over 48.000 indbyggere i 2043. Kilde er Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Overvejer du også at flytte din virksomhed til nyt kontor i Sydhavnen?

Så er du ikke alene, og der vil ske endnu mere i den nære fremtid, så kom gerne til Københavns Sydhavn og se dig omkring allerede nu.

Hvis du søger kontor til leje i Sydhavnen i højeste kvalitet, så er Harvings Pakhus et godt sted at se nærmere på.

Vi har istandsat ejendommen i en særlig høj kvalitet, som ikke bare kan forklares, men som kan mærkes på stedet ved en personlig besigtigelse.

Det vil glæde os meget, at vise dig rundt i Harvings Pakhus. Så kan du se kontorerne, personalerestauranten, fitnessafdelingen, parkeringsforholdende, udenomsarealerne, parkeringshuset på den anden side af gaden og meget mere – helt uforpligtende.

Kontaktinformationerne til udlejer finder du ved at klikke her.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Harvings Pakhus.

Harvings Pakhhus

High end kontorlejemål

ADRESSE

Harvings Pakhus
Scandiagade 8
2450 København SV

UDLEJER

Barfoed Group
Nedergade 35
5000 Odense C
www.barfoedgroup.dk

Kontakt

Erhvervschef
Jan Kristensen
(+45) 20 92 34 43
jk@barfoedgroup.dk​​

Barfoed Group

© Barfoed Group 2024 · Alle rettigheder forbeholdes ·  Datapolitik